Voor coaches, ouders, leerkrachten en andere professionals die werken met pubers.

 

Workshop Weerbaarheidsspel voor pubers

 

Het grote weerbaarheidsspel voor pubers is een spel voor pubers én hun ouders en leerkrachten.
Dit spel leert pubers weerbaar te zijn in moeilijke en conflictsituaties thuis, op school, bij vrienden en in het bijbaantje.

De workshop

Tijdens deze workshop van 2,5 tot 3 uur leer je het volgende:

Hoe je dit spel kunt inzetten bij individuele tieners en pubers

Hoe je een workshop voor ouders kunt organiseren met behulp van dit spel waardoor ouders meer handvaten ontvangen om hun tiener/puber te helpen in moeilijke en conflictsituaties zowel thuis, op school, bij vrienden of bij het bijbaantje.

Ouders leren zelf hoe ze bij voorkeur reageren in zo'n situatie en hoe ze hun tiener/puber kunnen helpen met meer gedragsmogelijkheden voor een betere sfeer in huis.

Hoe je als leerkracht dit spel kunt inzetten tijdens mentoruren of individuele gesprekken

Hoe het spel werkt

Het doel van dit spel.

Pubers hebben een belangrijke leertaak op het gebied van autonomie en het aanleren van de zogenaamde executieve functies waardoor ze hun leer en werktaken kunnen volbrengen
Pubers zijn nog ruwe diamanten in hun communicatie. Daarop reageren leid vaak tot conflict.
Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat pubers de gevolgen van hun gedrag nog moeilijk kunnen overzien. Dat moeten ze nog leren. 
Door middel van dit spel leren pubers meer over oorzaak en gevolg en krijgen ze meer gedragsopties en inzicht in hun eigen gedrag. 
Op een speelse wijze kunnen ze overzien en oefenen met wat er allemaal mogelijk is. 
Er wordt geoefend met verschillende levensgebieden die belangrijk zijn voor deze leeftijdsfase.

Het spel gaat over alledaagse situaties waarin een tiener/puber op een onhandige manier kan reageren door zich bijvoorbeeld te agressief of juist te non-assertief op te stellen.
Door middel van de kaartjes met vragen over deze alledaagse situaties thuis met ouders of broers en zusjes, op school met leerkrachten en klasgenoten, met vrienden en onbekenden of tijdens een bijbaantje komt de tiener/puber erachter dat er vele manieren zijn om je zin te krijgen of om de sfeer goed te houden.
Hierdoor leert de tiener/puber dat het kan kiezen in conflictsituaties en dat er meerdere manieren zijn om op een plezierige manier met elkaar om te gaan zonder dat je tekort komt.

De kosten van de workshop voor beroepskrachten zijn € 75,-- (incl btw)

Dit bedrag is exclusief het spel. Dat kun je hier bekijken en tijdens de training aanschaffen.
Na het volgen van de workshop kun je het spel zelf aanbieden voor ouders en kinderen en pubers binnen je eigen praktijk.

 

VOOR MEER VRAGEN! 06 31 96 67 62

Trainer: Ingrid Aaltink www.leerstijlcoach.nl

Ervaringen met het spel

Vandaag met mijn dochter en haar twee BF's het spel gespeeld, om te oefenen. Wat super om te doen. Ik zag de houding van de meiden voor mijn gezicht veranderen naar mate we verder in het spel kwamen. Het leuke is dat de dames elkaar tips gaven. Op een gegeven ogenblik werd er niet meer gesproken over assertief, non assertief ed. maar over " dan reageer ik paars of rood ". 
Een van de meiden kon wel wat hulp gebruiken. Ik ken haar als een " groen" meisje . Ze ging als een " geel" meisje naar huis. Thuis wil ze proberen om wat vaker " elegant rood" te reageren. Ze had ingezien dat dit binnen het hele gezin veel verschil zou kunnen maken. Ik ben erg blij dat ik het heb en ga het zeker gebruiken.

"Dus.... zoals ik op school de docent eerst een compliment, ofzo, geef, voordat ik zorg dat ik mijn zin krijg... zo kan ik dat thuis ook doen, toch?
Dat ga ik vanavond direct uitproberen!"
Met een big smile fietste deze puber na een training weer naar huis, Ben benieuwd wat ze vanavond voor elkaar gaar krijgen.

Gister het spel gespeeld met een op en top puber van 17 jaar. Zo bijzonder om te zien dat er door 'n paar plaatjes zoveel teweeg gebracht wordt. 
Toen hij de praktijk verliet zag ik hem nog denken en nu n dag later spelen zijn reacties nog door mijn hoofd. Je zag de kwartjes vallen.
Wauw Tea, wat 'n geweldig spel!


Gisteravond meteen het spel gedaan met mijn 10 jarige zoon. Mijn man was toeschouwer.
Hij was verbaasd hoeveel onze zoon weet en hoe goed hij zich kan verwoorden.
Het spel werkt super. Het was fijn te zien waar hij sterk staat en waar ik hem nog even kon helpen, door het spelen van het spel.
Echt een super gaaf spel.

Vandaag met 2 kinderen uit groep 6 het weerbaarheidsspel gespeeld. 
Wat mooi om te zien hoe eerlijk ze zijn en elkaar kunnen aanvullen. 
Ook door zelf te voelen weten ze hoe het is om anders te reageren. 
Echt een aanvulling voor mij als Kindercoach....

Ik heb het spel gespeeld met een paar moeders en hun puberdochters die elkaar veel triggeren.
Dit spel heeft hen een opening gegeven en ik heb ze gaan hiermee verder experimenteren. 
Ze hebben ervaren wat houding, helpende groene gedachten en communicatie met je kunnen doen en ik hoop van harte dat ze hierin nog meer succes zullen ervaren.